Håndværkerfradrag i 2020

December, 2019.

Hvilke betingelser gør sig gældende for håndværkerfradraget i 2020? Vi har samlet lidt af punkterne fra SKAT’s hjemmeside herunder:

Fradraget er per person. Det betyder at folk med fællesøkonomi, eksempelvis ægtefæller og samlevere, kan som de eneste dele fradraget. Uanset hvem der har betalt.

Hver person kan få fradrag for 6.200kr. i serviceydelser i 2020 (stigning på 100kr. ift. 2019) og 12.500kr. i håndværksydelser i 2020 (stigning på 300kr. ift. 2019). Beløbet overføres ikke automatisk – derfor skal I indtaste hver personlig andel.

Giver betaling med kontanter fradrag?

Nej. Betaling med kontanter giver ikke ret til fradrag. Beløbet skal betales elektronisk. Det kan fx. være igennem dankort, MobilePay eller Bankoverførsel.

Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura fra en virksomhed, eller en skriftlig erklæring fra en privat person.

Udført arbejde skal betales inden 1. marts året efter (fx arbejde udført i 2019 skal være betalt senest 28. februar 2020)

Er der fradrag på nybyggeri?

Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan ikke få fradrag for nybyggeri.

Selv om du har både helårsbolig og fritidsbolig, er fradraget for serviceydelser og håndværksydelser i 2020 det samme. Højst 6.200kr. i serviceydelser og 12.500kr. i håndværksydelser.

Når der er tale om en helårsbolig, skal du bo der, mens arbejdet blev udført.

Hvilke vilkår gør sig ellers gældende for håndværkerfradraget i 2020?

Du skal have almindelig skattepligt i Danmark.

Du skal være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.

Det er ikke muligt at få fradrag for udgifter til arbejde, som du har modtaget offenligt tilskud til.

Hvis personer i din helårsbolig har fast bopæl i helårsboligen, er det ikke muligt at få fradrag for udgifter til arbejdet.

Vil du vide mere?

Der er masser information om håndværkerfradraget på SKAT.DK. Vi anbefaler at du taget et smut derind, hvis noget af ovenstående giver anledning til spørgsmål etc. Find det hele ved at trykke her